







Zdradzam Wam mój sekret. Przepis na pyszne i łatwe domowe batoniki bakaliowe :)
SKŁADNIKI:
dowolne bakalie
3 łyżki miodu lub 2 miękkie dojrzałe banany
JAK ZROBIĆ (dwie wersje):
Przy użyciu miodu: miód rozpuścić na patelni, dodać łyżeczkę cukru, mieszać do rozpuszczenia, dodać bakalie, dokładnie wymieszać. Przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego, piec w 200 stopniach C aż bakalie się przyrumienią. Ostudzić. Można po schłodzeniu wsadzić do zamrażalnika na 45 minut. Pokroić. Zajadać.
Przy użyciu bananów (zdrowiej, szybciej, niestety mniej efektownie): rozgnieść lub zmiksować banany, wymieszać z bakaliami, przełożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego, piec w 200 stopniach C aż bakalie się przyrumienią. Ostudzić. Kroić. Jeść :)
Smacznego!
Wyglądają pysznie, na pewno wypróbuję oba sposoby:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJak zwykle doskonale! Fajny pomysł, będziemy próbować:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńja to poproszę o zdradzenie sekretu pierwszego zdjęcia:)
OdpowiedzUsuńZdjecie z lampa oczywiscie :) No i rzucalam osobno ;)
UsuńDobre :) Pierwsze zdjecie robi wrazenie!
OdpowiedzUsuń;)
UsuńWasz Synuś jest przesłodki! Uwielbiam patrzeć na jego minki :)))
OdpowiedzUsuńJa tez lubie jego minki :)
Usuńłatwiej, smaczniej i zdrowiej już być nie może! a w zdjęciach jestem zakochana :)
OdpowiedzUsuńDzieki :)
UsuńA ile tych bakalii,wagowo?zdjecia cudne,pozdrawiam serdecznie K.
OdpowiedzUsuńMysle ze mniej niz kilogram, wrzucam "na oko" :)
UsuńPozdrawiam!
Obchodzicie święta Bożego Narodzenia? W jakim stroju zasiadasz do wigilijne go stołu?
OdpowiedzUsuńObchodzimy :)
Usuńdo Waszych zdjęć nie potrzeba nawet słów :) <3
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJaki Wasz Chłopak wielki!
OdpowiedzUsuń...i ciezki! Ledwo go podnosze ;)
UsuńŚwietny przepis, ma pewno wypróbuje.
OdpowiedzUsuńZdjecia cudowne, szczególnie pierwsze! :)
+monlly-blog.blogspot.com
:)
UsuńUwielbiam takie batoniki. :)
OdpowiedzUsuńPierwsze zdjęcie - mistrzostwo świata! Czemu piszesz, że z bananami "mniej efektownie"?
OdpowiedzUsuńZ bananami sa bardziej matowe, a z miodem blyszcza sie i kolory sa nasycone :)
UsuńAaa, rozumiem :)
UsuńŚwiadomie zdecydowaliście się na dziecko dopiero po 10 latach małżeństwa?
OdpowiedzUsuńTak :)
UsuńMniam, uwielbiam takie batony:) pierwsze zdjęcie super
OdpowiedzUsuń:)
UsuńSmakowicie, na pewno spróbuję:)
OdpowiedzUsuńto musi być świetna rzecz jako zastrzyk energii górach, do tej pory nosiliśmy bakalie w woreczku, to będzie znacznie wygodniejsza opcja:)
W gorach na pewno sie sprawdza :)
UsuńWow! Mega pyszne muszą być...
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś spróbować takie zrobić :) na pewno są zdrowe i mają dużo błonnika
OdpowiedzUsuńPrzepyszne!!! ;)
OdpowiedzUsuńMogłabyś zdradzić jak zrobiłaś te genialne pierwsze zdjęcie? I jak uzyskałaś te czarne tło? ;)
Wygląda pysznie. Jutro robimy! :) Piękne zdjęcia, a pierwsze - wspaniałe! :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCzesc, wlasnie zrobilam Wasze batoniki. Uzylam miodu i oleju kokosowego, ale nie za bardzo sie trzymaja. :-) Jak to robisz, ze bakalie tak dobrze sie kleja? Dziekuje za inspiracje - bede chciala je robic czesto, bo sa przepyszne. Paulina
OdpowiedzUsuńMnie sie maluszek dopiero co urodził, wiec narazie nie będzie mial pewnie okazji skosztowac twojego specjalu ale jestem ciekaw jak na te smakowitości zareaguje jego mamusia :)
OdpowiedzUsuńDzięki za ciekawy przepis